+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Кармин

Category:

Product Description

Потекло :
Франција, Hauts-de-France, Бретања

Калибар :
16/18, 20/22, 24/26, 30, 34, 44, 54 глави

Пакување :


Кулинарен аспект :
Подгответе го карминот така што ќе го измиете, отстранувајќи ги оштетените листови. За да ја намалите неговата горчина, можете да отсечете дел од основата. Консумирајте ладно во салата или традиционално во форма на ендиви со шунка.

Вкусен аспект :
Карминот е богат со растителни влакна. Обезбедува витамини како што се Б9 (фолна киселина која е поволна за имунолошкиот систем) и про-витамин А (каротин). Во однос на минералите, содржи значителни пропорции на калциум и калиум. Покрај тоа, содржи антиоксиданс микроелемент (против стареење): селен.

Квалитет :
Брендот „Perle du Nord“ ве уверува во оптимален квалитет и веќе се истакнува како еден од водечките брендови за ендиви во светот.

has been added to the cart. View Cart