+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Брокула

Category:

Product Description

Потекло :
Франција, Бретања

Калибар :Пакување :

Кулинарен аспект :
Брокулата е особено богата со витамин Ц. Таа е исто така извор на витамин Б9 (или фолна киселина поволна за имунолошкиот систем), провитамин А (или каротин) и влакна.
Некои истражувања покажаа превентивни својства против одредени видови на рак.

Вкусен аспект :
Подгответе ја брокулата така што ќе ја поминете под млаз вода, исечете ја дршката и варете ја кратко: 5 минути на пареа за крцкава брокула, 7-10 минути во зовриена солена вода за нежна брокула и 6-8 минути во микробранова за оние во брзање.

has been added to the cart. View Cart