+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Артишок

Category:

Product Description

Потекло :
Франција, Бретања

Калибар :
16/18, 20/22, 24/26, 30, 34, 44, 54 глави

Пакување :


Кулинарен аспект :
Артишокот е многу богат со влакна, железо и витамин Б9 (поволен за имунолошкиот систем)

Вкусен аспект :
Откинете ја опашката со остар удар, отстранете ги првите лисја. Варете го на пареа околу 10 минути во зависност од големината и околу 20 до 40 минути во солена зовриена вода. Вашиот артишок ќе биде добро сварен ако листовите се откинат без отпор.

has been added to the cart. View Cart