+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Црвен ендив

Category:

Product Description

Потекло :
Франција, Hauts de France

Пакување :
Пластична гајба
Картонска кутија
Дрвена футрола

Кулинарен аспект :
Како и неговиот братучед Кармин, црвениот ендив главно се подготвува ладен и затоа сиров, на пример во салати, што веднаш им дава допир на боја.

Вкусен аспект :
Има помалку горчина од белиот ендив, што им овозможува на оние кои сакаат да го откријат, да го навикнат своето непце на овој вкус. Неговиот нежен вкус донекаде потсетува на лешник.
Нискокалорична и составена од речиси 95% вода, црвениот ендив е совршен за рецепти за време на диета. Исто така, има диуретик и лаксативен квалитет, благодарение на неговата висока содржина на влакна. Исто така, делува на намалување на холестеролот што циркулира во крвта, што помага за подобра борба против кардиоваскуларните заболувања.

Квалитет :
Брендот „Perle du Nord“ ве уверува во оптимален квалитет и веќе се истакнува како еден од водечките брендови за ендиви во светот.

has been added to the cart. View Cart