+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Тиква

Category:

Product Description

Потекло :
Франција, Бретања и Hauts-de-France

Пакување :
Нето 12 кг, 14 кг

Кулинарен аспект :
Хранливите, но и вкусните вредности на тиквата се супериорни од оние на тиквата. Многу е богат со витамини А, Б и Ц, содржи и микроелементи како калциум, магнезиум и фосфор.Идеален е за пире и гратини но и суфлеа, колачи и пити.

Вкусен аспект :
Неговото нежно и вкусно месо дава силен вкус на костен што навистина го разликува од обичните тикви.

has been added to the cart. View Cart