+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

романеско зелка

Category:

Product Description

Потекло :
Франција, Hauts de France

Калибри :
6, 8, 11 глави

Пакување :


Кулинарен аспект :
Романеско зелката (разновидна карфиол) е многу богата со растителни влакна. Понудата на витамини е значителна за витамините Ц и Б. Во однос на минералите, тоа главно ќе биде магнезиум и калциум.

Вкусен аспект
Исплакнете го, а потоа одделете ги букетите. Според вашите желби: сурово (како аперитив или салати) или варено. Гответе 15 минути во врела вода или 5 минути на пареа.

has been added to the cart. View Cart