+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Бела зелка

Category:

Product Description

Потекло :
Франција, Hauts de France

Калибар :

Пакување :

Кулинарен аспект :
Отстранете ги стеблото и оштетените лисја. Измијте го. Според вашите желби: да јадете сирово или варено. За да биде посварлива, можете да го бланширате во врела вода. Готвење на пареа 10 минути.

Вкусен аспект :
Зелка е богата со растителни влакна. Придонесот на витамините е значителен за витамините Ц и Е. Во однос на минералите, главно ќе биде калциумот.

has been added to the cart. View Cart