+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Шалот

Category:

Product Description

Потекло :
Франција, Бретања

Калибри :
20 / 40 / 60 +

Пакување :
Нето 250гр, 500гр, 5кг
Рачно изработена плетенка 250гр, 500гр, 1кг
Кесичка 250гр, 500гр
Масовно

Кулинарен аспект :
Шалотот е богат со растителни влакна. Обезбедува витамин Ц и витамини од групата Б. Во однос на минералите, главно е извор на калиум и фосфор.

Вкусен аспект
За правилно сварување на шалот, најдобро е да го попарите или да го завиткате.

has been added to the cart. View Cart