+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Морков

Category:

Product Description

Потекло :
Франција, Бретања и Hauts-de-France

Можност за перење :
мие

Калибар :
+40мм, 25-30мм, 25-35мм, 25-40мм

Пакување :
Послужавник од 1 кг
Масовна торба: 1000 кг
Дрвена гајба 5, 12, 14 кг
Картонско пакување: 12 кг
Пластична кеса: 1/2/3/5/10 kg

Кулинарен аспект :
Морковот е многу богат со про-витамин А (или каротин) кој му дава доблести за кожата и ноќниот вид. Во однос на минералите и елементите во трагови, неговиот придонес е значителен во калиумот, а значителен во магнезиумот и железото.
Истражувањата покажуваат заштитен ефект против одредени видови на рак (особено на белите дробови).

Вкусен аспект :
Изгребете го (наместо да го излупите). Измијте го добро под млаз вода наместо да го натопите. Според вашите желби: сурови или варени. Варете на пареа 8 минути, 20 до 30 минути динстање и околу 30 минути во врела вода.

has been added to the cart. View Cart