+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Карфиол

Category:

Product Description

Потекло :
Франција, Бретања и Hauts-de-France
Достапно и во боја
Продадени 5.500 тони

Калибар :
11 глави

Пакување :

Кулинарен аспект :
Исплакнете го, а потоа одделете ги букетите. Според вашите желби: сурово (како аперитив) или варено. Гответе 15 минути во врела вода или 5 минути на пареа.

Вкусен аспект :
Карфиолот е многу богат со влакна. Понудата на витамини е значителна за витамините Ц и Б. Во однос на минералите, тоа главно ќе биде магнезиум и калциум.

has been added to the cart. View Cart