+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Ендиви

Category:

Product Description

Потекло :
Франција, Бретања и Hauts-de-France
Продадени 50.000 тони

Кулинарен аспект :
Ендивата е богата со растителни влакна. Обезбедува витамини како што се Б9 (фолна киселина која е поволна за имунолошкиот систем) и про-витамин А (каротин). Во однос на минералите, содржи значителни пропорции на калциум и калиум. Покрај тоа, содржи антиоксиданс микроелемент (против стареење): селен.

Вкусен аспект
Подгответе ја ендивата со миење, отстранувајќи ги оштетените листови. За да ја намалите неговата горчина, можете да отсечете дел од основата. Консумирајте ладно во салата или традиционално во форма на ендиви со шунка.

has been added to the cart. View Cart