+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Лозов домат

Category:

Product Description

Потекло :
Франција, Бретања
Достапно е и: Коктел, Олвин, Цреша
Можни се различни форми и бои

Калибри:
Класичен, оливин, коктел, цреша

Пакување :
Оливин: картон 60*40, 6кг рефус, китка или кревет
Дрвено пакување 5/10 кг
Коктел: картон 60*40, грозд 3/4 кг
Класичен: Послужавник, Проточен пакет, мрежа, гајба
Цреша: картон 40*30, китка 3кг

Кулинарен аспект :
Доматот е богат со вода (93 до 95%). Содржи влакна главно во кожата и семињата. Извор е на витамин Ц, провитамин А (каротин) и витамин Е (антиоксиданс). Исто така, има доблести против одредени видови на рак (особено на простатата) благодарение на неговата висока содржина на ликопен (антиоксиданс заштитните клетки).

Вкусен аспект :
Измијте го и извадете го стеблото. Според вашите желби, консумирајте сирови или варени во вашите рецепти.

has been added to the cart. View Cart