+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Празот

Category:

Product Description

Потекло :
Франција, Hauts de France

Можност за перење :
мие

Пакување :
Пакет 10x 1kg чизми
Пакување чизми од 5x 2kg
Дрвено пакување 5/10 кг

Кулинарен аспект :
Елиминирајте го коренот и основата. Исечете го белото до почетокот на листовите. Измијте во ладна вода.

Вкусен аспект :
Празот е богат со растителни влакна. Обезбедува витамини како што се про-витаминот А (каротин), Ц и Е. Препознатлив е по неговите диуретични својства. Признаено е дека има превентивна улога во појавата на одредени видови на рак.

has been added to the cart. View Cart