+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Круша

Category:

Product Description

Потекло :
Франција
Можни се неколку варијанти

Кулинарен аспект :
Во топли или ладни јадења, крушата ќе си го најде своето место во вашите суфлеа, во овошна салата, на тост или едноставно премачкана во сируп и прекриена со топло чоколадо.

Вкусен аспект :
Многу освежувачка благодарение на 85% вода, крушата е овошје богато со витамин Ц и фолна киселина, но и со антиоксиданси како што се каротин или витамин Е. Заштитува и од ризик од кардиоваскуларни болести. Влакната што ги содржи го олеснуваат варењето.

has been added to the cart. View Cart