+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Франслин

Product Description

Компир со цврсто месо. Издолжена и правилна форма, црвена кожа, жолто месо.

Потекло :
Франција

Калибри :
5/55, Бебе 28/35

Можност за перење :
измиен, неизмиен

Пакување :
голема торба
Кутија 12,5 кг, 10 кг
Пакување 1 кг, 2,5 кг
Нето 5 кг, 10 кг, 15 кг, 20 кг, 25 кг
Вербаг 1кг, 2,5кг

Кулинарен аспект :
Многу добра отпорност на готвење. Категорија: A. Не потемнува по готвењето. Боја за пржење: прилично темна

Вкусен аспект:
Идеален во салати, бари на пареа, соте и пржени. Нежен и топење во устата. Неговиот вкус одлично оди со месо и риба.

has been added to the cart. View Cart