+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

Астерикс

Categories:,

Product Description

Потрошувачка на компир. Правилен долгнавест облик, црвена кожа, бледо жолто месо.

Потекло :
Франција, Бретања и Hauts-de-France

Можност за перење :
Неизмиени

Калибар :
40/75

Пакување :
голема торба
Кутија 12,5 кг/10 кг
Дпакување 2,5 кг
Нето 5 кг, 10 кг, 15 кг, 20 кг, 25 кг
Масовно

Кулинарен аспект :
Многу добра отпорност на готвење
Категорија Б
Не потемнува по готвењето
Боја за пржење: златна

Вкусен аспект :
Идеален во помфрит, чипс и пире од компири

has been added to the cart. View Cart