+33 3.20.19.72.72 demex@demex.com

бело глуварче

Category:

Product Description

Потекло :
Франција

Кулинарен аспект :
Толку добро сурово и варено, бело глуварче може да го придружува вашето месо и риба.
Конзумиран во салати, ќе ве изненади со својот фин и нежен вкус, како и со вкусното крцкање.

Вкусен аспект :
Помалку горчлив од неговиот далечен братучед зелениот глуварче, ќе ви ги донесе придобивките од витамините А, Ц, К1, Б1, Б6 и Е, како и оние од калиум и железо.

has been added to the cart. View Cart